03 mars 2011

Sanningen kommer alltid utifrån


"In feature films the director is God. In documentary films God is the director" - Alfred Hitchcock

Alltså. Äntligen! Så djäkla skönt att ge alla belackare av våra stad och dess funktioner en, ack så liten men ändå, svidande knäpp på näsan. Vi är inte bäst, men vi är sannerligen inte sämst...

Precis sådan här artiklar, och filmer, behövs för att göra situationen här Göteborg lite mera nyanserad. Att Belgisk TV skickar ett team för att belysa det positiva i Göteborg, säger en hel del. Så djävla okända är vi inte. Annat är det ju med kritiken hemmifrån.

Det framförs, hela tiden och överallt, klagomål mot våran stad, Göteborg, i allmämhet, och mot kollektivtrafiken i synnerhet. Ibland blir den lite väl hysterisk. Antagligen är dom flesta "hatarna" dessutom inflyttade, och saknar därmed "spårvagnen i blodet". Antagligen är det resultatet av besvikelse vi ser, när infyttingar får sina Göteborgs-drömmar fulla med nysaltat grus. "Va? Är inte Alla Göteborgare trevliga? Är inte gatorna av guld?"

Så, tack Belgien (vad det nu än ligger..)

- - -
Göteborgs-Posten om o med filmen
- - -

2 kommentarer:

  1. Tror du belgiska TV teamet blev rånade av västtraffik eller intervjuade någon av deras offer i biljett pris bedrägerierna de sysslar med?

    Tror du dessutom att de förklarade vad V, S eller K står för på stämplingsmaskinerna?
    eller varför det inte användas talande bilder som är grundkursen i användarvänlig design?

    Men visst är vi bättre än Belgarna, men så ska man ju veta att belgarna knappt har någon regering, den brukar upplösas och gå i långa perioder utan någon som regim alls...

    Så att höra att vi är bättre än de säger inte så mycket, det är som att höra att vi har bättre kvinnosyn än i Afghanistan.

    SvaraRadera
  2. Precis. Allt ligger i betraktarens ögon, och därmed jämfört med dess "verklighet".

    Inget är perfekt (tack å lov). Men det är fortfarande en ny skön ny nyans. Varför klanka ner på posivitet (trots att den kommer från en fransk/flamlänskt delat samhälle)..??

    SvaraRadera